Een schone en frisse bootkap...

De kwaliteit, kleur en levensduur van je boottent of bootkap gaan snel achteruit wanneer je geen onderhoud laat plegen. Vakkundig onderhoud zorgt niet alleen voor een representatief karakter van je boottent of bootkap, maar is ook nog eens kostenbesparend.

Een schone en frisse bootkap: daar zetten wij ons voor in. Wij nemen je deze vervelende klus graag uit handen zodat je bij de eerste zonnestralen weer zorgeloos kunt uitvaren en kunt genieten van waterrijk Nederland. Je hoeft je niet meer te ergeren aan de weer- of schimmelvlekken van vorig jaar.

Tips en adviezen onderhoud

De vorming van schimmelgroei is nooit helemaal uit te sluiten gezien het vochtige klimaat van Nederland. Sinds jaar en dag worden schimmels door verschillende factoren veroorzaakt zoals:

• Toenemende luchtvervuiling
• De beperkingen voor het gebruik van bepaalde chemische producten voor de behandeling van stoffen 
(Europese milieunorm voor schimmelwerende producten)
• Vochtig klimaat

Hoe voorkom je schimmel?

Voor schimmelvorming (spocht) zijn vier elementen absoluut noodzakelijk: vocht, warmte, kiemcellen en voedingselementen. Een van deze vier elementen uitschakelen volstaat om schimmelvorming te voorkomen. Met onderstaande tips kun je schimmelgroei afremmen.

• Voordat de kap wordt teruggeplaatst is het raadzaam om de buizen en de kuip af te nemen met een sopje van een deel bleek/chloor en tien delen water. Als je al last had van agressieve schimmelgroei, is het raadzaam om alles grondig af te nemen. Let op: kijk van tevoren of het materiaal niet verkleurt. En spoel naderhand met ruim schoon water af.

• Voorzie zoveel mogelijk in een maandelijkse onderhoudsbeurt. Even de tuinslang of een zachte kleerborstel over de binnenkant is al genoeg om vuil weg te halen.

• Zorg ervoor dat het zeil of doek schoon en droog is voordat je het opvouwt.

• Liever geen eten klaarmaken onder de kap of bimini. In rook, gas en kookluchtjes zitten schadelijke micro-elementen die een voedingsbodem creëren voor schimmels.

• Zet af en toe een bakje met azijn onder de kap, de zuren die verdampen gaan schimmelgroei tegen.

 

Wij leveren diverse onderhoudsproducten, verkrijgbaar in ons bedrijf...

 


Ga naar referenties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten op het gebied van maatwerk? Neem gerust contact met ons op of kom langs in ons atelier in Sneek. Uiteraard geheel vrijblijvend. 

Bel ons: 0515 417 786

Mail ons

Error