Uw kap eens in de 4 of 5 jaar laten doorstikken...

Uiteraard kan het na verloop van tijd voorkomen dat uw boottent of canvaswerk moet worden gerepareerd. Dit kan zijn dat er bijvoorbeeld nieuwe vensters in moeten worden gezet, naden gestikt of ritsen vervangen. Met name wanneer het een periode warm en droog weer is geweest zien zeilers en motorboot vaarders wanneer ze een van die befaamde zomerbuien over zich heen krijgen, waarbij de hemel naar beneden lijkt te komen, vreemd op wanneer er wat water door hun buiskap heen sijpelt. Dat kan toch niet is dan hun reactie, het ding staat er nog maar vier jaar op.

Doorgaans houdt de lekkage echter na een paar minuten op omdat het (half kunststof – half katoenen) garen waarmee de kap is gestikt, uitzet en de kap daardoor zijn werk weer naar behoren doet. Want juist de katoen in het garen dat kwaliteitszeilmakers gebruiken zorgt voor een goede waterdichtheid van uw tent of buiskap, vertelt Johan Hoekstra van Zeilmakerij Zandstra uit Sneek.

Daarom ook is het verstandig om na een jaar of vier a vijf uw kap eens opnieuw door te laten stikken om hem goed waterdicht te houden. Katoen is na een jaar of vijf op door de elementen, zet niet zo goed meer uit en er kunnen kleine lekkages ontstaan. Net zoals uw auto regelmatig een beurtje krijgt en het huis wordt geschilderd, heeft ook de tent of buiskap eens in de zo veel tijd onderhoud nodig.

Tip`s van onze vakmensen

-Laat na 6 jaar uw kap volledig doorstikken
-Berg uw tent altijd droog op
-Gebruik een wintertent voor behoud van uw tent
-Gebruik geen harde chemicalien
-Gebruik nooit een hogedruk reiniger

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten op het gebied van maatwerk? Neem gerust contact met ons op of kom langs in ons atelier in Sneek. Uiteraard geheel vrijblijvend. 

Bel ons: 0515 417 786

Mail ons

Error